El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, va explicar a Tremp que en els pròxims 2 anys estaran connectades amb fibra òptica Tremp, Sort i Vielha.

Puigneró va recordar que el compromís del Govern és arribar a totes les capitals de comarca abans del 2020. Actualment, Tremp i la Pobla de Segur ja estan connectades i el Pallars Sobirà amb l’Alt Urgell també. La Generalitat calcula que actualment el 85% dels edificis públics que té al Pallars Jussà ja disposen de connexió de fibra òptica. L’objectiu és completar aquest desplegament a la comarca aquest 2017 i d’aquí a dos anys com a màxim fer-ho extensiu fins a Vielha . Pel que fa al Pallars Sobirà el desplegament es troba en el 70% i del total de 21 en quedarà solament 1 per connectar el 2017.

L’objectiu és completar aquest desplegament a la comarca aquest 2017 i d’aquí a dos anys com a màxim fer-ho extensiu fins a Vielha

Puigneró va dir que un cop desplegada la fibra òptica a les capitals de comarca es pot estudiar fer ramificacions cap a les valls laterals.

Font: El Punt/Avui – La Manyana