El RACC ha elaborat la 2a Auditoria RACC de Senyalització d’Orientació al Pirineu, un estudi que analitza si la senyalització a les carreteres compleix amb la seva funció d’orientar els conductors de forma segura, clara i eficaç.

El Club ha analitzat la senyalització existent per arribar a 23 destinacions d’especial interès, amb 81 itineraris diferents des d’una trentena d’orígens que sumen més de 4.600 km de carreteres. Entre les destinacions estudiades hi ha els principals nuclis urbans, centres sanitaris i punts d’interès turístic com són les estacions d’esquí i els parcs naturals. Els resultats s’han comparat amb els que es van obtenir en la primera edició, elaborada l’any 2012, i mostren que si bé hi ha hagut millores, encara hi ha deficiències molt importants en les indicacions.

Aquesta auditoria s’afegeix a anteriors estudis sobre la senyalització de carreteres en diferents àrees del territori i té l’objectiu de vetllar per la defensa dels interessos dels usuaris.

Per realitzar l’Auditoria s’han avaluat 14 paràmetres organitzats en quatre factors: la continuïtat dels senyals, la comprensió, la visibilitat i el manteniment. Les observacions s’han fet en els mesos d’agost i setembre del 2017.

La senyalització interurbana a l’àrea del Pirineu pràcticament no ha millorat en els darrers cinc anys i encara té un ampli marge de millora. La seva nota global és de 65 punts sobre 100.

Per la seva part, la Val d’Aran té les majors puntuacions de totes en les indicacions a l’”Espitau dera Val d’Aran“, amb 58 punts, i a la capital de comarca “Vielha“, 87 punts, en canvi, la senyalització per arribar a “Baqueira Beret” ha empitjorat en els darrers 5 anys, baixant de 65 punts a 63, encara que manté la quarta plaça de les 8 estacions del Pirineu Català.

NP-RACC-Auditoria-Senyalització-Pirineu