Unió de Pagesos organitza avui a Vielha (Val d’Aran) la primera de les quatre xerrades informatives que tindran lloc aquest mes a les comarques de muntanya per valorar les futures accions i per prendre les mesures necessàries per disminuir els danys de la fauna protegida com els ossos, els voltors i els llops contra la ramaderia i l’agricultura a les comarques de muntanya.

A més de la xerrada de Vielha, les altres tindran lloc el dia 13 a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), el 21 a Vilaller (Alta Ribagorça) i el 28 a Llavorsí (Pallars Sobirà) i també abordaran els problemes derivats de la transmissió de malalties de la fauna salvatge als ramats, com la tuberculosi, i de la sanitat ramadera.

Unió de Pagesos convocarà una manifestació el 31 d’agost per denunciar la manca d’efectivitat de les accions de l’administració i exigir un canvi en la política de gestió de la fauna salvatge

El sindicat denuncia que la situació s’està tornant insostenible per als ramaders, i els atacs de la fauna protegida, especialment de l’os i els voltors, són cada vegada més nombrosos, provocant danys directes al bestiar i altres d’indirectes, en forma d’abandó de pastures, d’increment de despeses en haver de prendre mesures extraordinàries, etc. A més, darrerament s’han intensificant els casos de transmissió de malalties de la fauna salvatge, protegida o no, al bestiar d’algunes explotacions, que està obligat a passar tots els controls sanitaris.

Unió de Pagesos convocarà una manifestació el 31 d’agost per denunciar la manca d’efectivitat de les accions de l’administració i exigir un canvi en la política de gestió de la fauna salvatge.

La xerrada a Vielha anirà a càrrec de Josep Carles Vicente, responsable d’Organització d’Unió de Pagesos; Joan Guitart, coordinador territorial de Comarques de Muntanya d’Unió de Pagesos, i Raquel Serrat, responsable nacional del sector Boví de Carn d’Unió de Pagesos.