Per tractar assumptes, com la N-230 i el projecte del nou camp de golf

L’alcalde de Bossòst, Amador Marqués, ha mantingut avui una trobada a l’Ajuntament amb representants d’IPCENA-Ecologistes de Catalunya (Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural), entre els quals el secretari general de l’entitat, Joan Vàzquez.

A la reunió, han analitzat les repercussions contaminants, ambientals i econòmiques de la proposta de Foment per a la millora de la N-230 entre la boca nord del túnel de Vielha i la població d’Aubèrt.

L’Ajuntament i IPCENA coincidim en què cal millorar la carretera per la seguretat dels usuaris, però l’alternativa favorita del Ministeri atempta contra els valors paisatgístics i la salut dels habitants de l’Aran, ja que situa Bossòst i els pobles del Baish Aran a l’epicentre del pas constant i en augment de camions”, ha declarat Marqués.

Ambdues entitats consideren que “cal revertir el fet que la N-230 s’hagi convertit en el principal corredor central de trànsit pesant, una amenaça per a la seguretat i la salut de la gent i la natura”.

D’altra banda, l’alcalde els ha explicat el projecte de desenvolupament d’una escola i un camp de golf, del qual en faran seguiment conjunt per tal de garantir-ne la seva “singularitat, naturalització i integració paisatgística així com la preservació i promoció dels seus valors naturals i patrimonials”.

Font: Ajuntament de Bossòst