El conseller Chakir El Homrani i el sindic d’Aran, Carlos Barrera, han signat avui un acord per ampliar els mitjans traspassats al Conselh Generau d’Aran en matèria d’acció social.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, i el sindic d’Aran, Carlos Barrera, han signat aquest matí un acord d’ampliació dels mitjans traspassats per la Generalitat al Conselh Generau d’Aran en matèria d’acció social. A través d’aquest acord, la Generalitat garanteix el funcionament i manteniment de les noves places residencials i d’atenció diürna que es posaran en marxa un cop el Conselh obri la nova residència i centre de dia per a gent gran del Baix Aran ubicada a Les.

El conseller Chakir el Homrani ha explicat que “el Departament aportarà 452.301 euros per al manteniment de 30 places residencials i 10 de centre de dia, que es transferiran a partir de l’entrada en funcionament del nou equipament”. El Homrani també ha destacat que aquest acord “és un reconeixement a la singularitat i les competències del Conselh Generau d’Aran en matèria d’acció social”.

El conseller ha afirmat que actuacions com aquestes contribueixen a garantir “un envelliment de quilòmetre zero”. “El fet que aquesta nova residència estigui a Les i no centralitzada a Vielha fa possible que les persones grans de la vessant més nord de la Val d’Aran puguin envellir prop del seu entorn personal i comunitari”, ha destacat el Homrani.

El sindic d’Aran, Carlos Barrera, ha manifestat “aquesta és la filosofia que està aplicant el Conselh Generau d’Aran amb d’altres inversions pròpies amb l’objectiu d’assolir un veritable reequilibri territorial”. En un àmbit molt diferent al social, Barrera ha recordat la construcció del Parc de Visualització de Fauna (Aran Park) al Portilhon i molt proper a Bossòst.

D’altra banda, l’acord també preveu una ampliació de la dotació econòmica destinada al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) que s’aplicarà a mesura que el Conselh Generau d’Aran també incrementi la prestació d’aquest servei.

Info: Conselh Generau d’Aran