El DH Espot, celebrat a les instal·lacions de l’Aran Bike Park de la Val d’Aran amb la col·laboració del club organitzador Colomina DH Team, ha coronat aquest diumenge als nous campions de Catalunya DH 2019 de les diferents categories, després d’un cap de setmana intens de DH a la Val d’Aran amb una climatologia molt favorable.

150 corredors s’han reunit en una prova amb condicions de terreny humit que, unit a la llargada del traçat, el fan un circuit exigent i tècnic molt ben valorat pels especialistes on Ferran Jorba i Telma Torregrossa has estat els elits masculí i femení que s’han proclamat campions de Catalunya de la temporada 2019.

Després de les tandes classificatòries, amb fins a 8 bikers separats per menys de 10″ en la classificació escratx, tot feia preveure un final molt ajustat entre els favorits a endur-se el campionat: Jordi Junyent (BTT Avià) marcava el millor temps seguit de prop de dos dels màxims aspirants, Isaac Perich (La Tribu BTT Forallac) i Ferran Jorba (St. Andreu de la Barca MC), amb el cadet Pau Menoyo colant-se en el top10. Diumenge, però, la final ha estat una altra història i Ferran Jorba ha baixat 12″ el seu registre d’entrenaments per imposar-se amb poc més de 2″ sobre Carlos Von Heyden (The Bike Village), amb Isaac Perich completant el Top3 escratx. El junior Adrián González (St. Andreu de la Barca MC) ha acabat 9è escratx i 1r de la seva categoria.

En categoria femenina, la vencedora de l’Open d’Espanya DH 2019 Telma Torregrossa (Premià de Dalt CC) dominava amb autoritat la classificatòria, on només la espectacular cadet Aina González (St. Andreu de la Barca MC) li feia una mica d’ombra quedant a 5″. Però en la final, Aina González donava un cop sobre la taula i era capaç de millorar fins a 10″ el seu temps per imposar-se en la classificació escratx femenina en un final emocionantíssim per només 3 centèsimes a la mateixa Torregrossa, que finalitzava 2a escratx, amb Cristina Valverde (VilaBike CC) acabant 3a.

Els campions/es de Catalunya DH 2019 de les respectives categories han estat:

Infantil: Isaac Lagraña (La Tribu BTT Forallac)

Cadets: Aina González (St. Andreu de la Barca MC) i Nurka Galí (Pure Riding Bike Park)

Juniors: Adrián González (St. Andreu de la Barca MC)

Elits: Telma Torregrossa (premià de Dalt CC) i Ferran Jorba (St. Andreu de la Barca MC)

M30: Joan Vicente (Vila Bike CC)

M40: Eduardo García (Sant Celoni CC)

M50: Ramon Figueras (MC Igualada)

Classificacions Campionat de Catalunya DH Espot -Vielha 2019 per categories

https://tictaccrono.com/wp-content/uploads/2019/06/Campionat-Catalunya-Vielha19.pdf

Classificacions Campionat de Catalunya DH Espot – Vielha 2019 escratx

https://tictaccrono.com/wp-content/uploads/2019/06/Final-Scratx-Vielha19.pdf

Info: Federació Catalana de Ciclisme

Fotos: valdaranphotos i colortrigger