Els protagonistes són en Llibert, la Lucía i l’Aritz , tractats a l’Hospital Sant Joan de Déu, amb un grup de Bombers del Parc de Vielha.

Avui dimarts a les 15 hores, tindrà lloc la sessió de fotos de la 9a edició del calendari solidari Bombers amb Causa a Vielha. Durant el mes de juny i juliol s’estan realitzant, per diversos indrets de Catalunya, les sessions fotogràfiques.

Els protagonistes de la fotografia són el Llibert de 9 anys i la Lucía, també de 9 anys, acompanyada del seu germà Aritz. Enguany els vehicles utilitzats pels bombers són el fil conductor.

En el cas del Parc de Vielha serà un camió hospital de campanya on s’intentarà destacar la complicitat dels infants amb el cos de bombers d’una manera divertida.

El fotògraf serà en Gorka Martínez, fotoperiodista de la Val d’Aran que col·labora habitualment a diversos mitjans locals.

La d’avui serà la onzena sessió de les moltes fetes i algunes previstes per les properes setmanes. Sessions que es realitzaran comptant sempre amb la complicitat dels infants i els bombers, a localitzacions com Gironella, La Seu d’Urgell i Vielha.

Xavier Bertral, cap de fotografia del diari Ara, va encetar les sessions a Barcelona que van continuar amb els fotoperiodistes Pere Tordera a Olot, Ariadna Creus a Bellaterra, Sara Cabarrocas a Barcelona, Anna Mas a Santa Maria de Palautordera, Glòria Sànchez a Llers, Maricel Blanch a Andorra i Beth Magre a Vilanova i la Geltrú.

Els infants participants en les fotos són la quitxalla i els joves de l’hospital, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

El projecte Bombers amb causa, consolidat

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2020. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona i d’Andorra.

El passat 6 de juny es va celebrar l’acte de lliurament a l’edifici de la Generalitat de Catalunya de la ciutat de Girona dels fons recaptats principalment amb el calendari solidari d’aquest any 2019.

Enguany s’han recaptat 81.494 euros, la xifra més alta en tots els anys del projecte

Els fons es destinaran a finançar programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a la infància en risc. Aquesta recaptació és fruit de les aportacions de la venda del calendari solidari (74.012,68 euros), de la Vertical de Montserrat (1.347,71 euros) i de la Cursa de Cercs (5.484 euros); és la xifra més alta recaptada en tots els anys del projecte fruit de la venda del calendari solidari.

En total es van lliurar cinc xecs: el primer de 48.000 euros a la beca de recerca de l’hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de l’investigador Dr. Ángel Montero Carcaboso. 13.000 euros a la fundació Bayt al-Thagafa i 3 xecs amb 22.000 euros en total per 3 projectes per Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Per a més informació del projecte: www.bombersambcausa.org

Des del seu inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. Enguany, noms com Xavier Bertral, Pere Tordera, Ariadna Creus, Leo Delshams, Sara Cabarrocas, Anna Mas, Santi Iglesias, Maricel Blanch, Gorka Martínez, Elisabeth Magre, Dolors Clotet, Alfons Rodríguez o Glòria Sànchez col·laboraran en captar aquestes instantànies sumant-se així a la causa.

Per a més informació o confirmar assistència a la sessió fotogràfica: Comunicació Obra Social Sant Joan de Déu Cristina Vázquez – 651 903 058 – cvazquez@solidaridadsjd.org

Info: Comunicació Obra Social Sant Joan de Déu