Aquesta és la setena de les nou sessions que integren aquest programa formatiu adreçat a millorar la conducció i la seguretat dels motoristes

 
Avui divendres, 31 d’agost, tindrà lloc a Vielha (Val d’Aran), coincidint amb el Rodibook 2018, una nova sessió del programa de formació per a motoristes Formació 3.0. Aquesta serà la setena de les nou sessions que formen part d’aquest programa formatiu organitzat pel Servei Català de Trànsit (SCT) i ANESDOR (Associació  Nacional d’Empreses del Sector de les Dues Rodes) i dirigit als conductors de motocicletes que vulguin millorar la seva tècnica de conducció i millorar la seva seguretat.
El programa Formació 3.0 s’ha reeditat aquest 2018 per quart any consecutiu. L’edició d’enguany, que de nou cobreix carreteres de les quatre demarcacions catalanes, va iniciar-se el mes de març i finalitzarà el proper mes d’octubre. Convé destacar que la Formació 3.0 compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, tant per al desenvolupament de l’activitat com per a la localització de les ubicacions adequades a les quatre demarcacions catalanes.

Les persones que tinguin interès en participar en l’activitat no han de fer inscripció prèvia, només han d’anar al punt de trobada on s’inicia la sessió. En el cas de l’activitat de demà, el lloc fixat és l’aparcament de l’antic quarter militar de Vielha i l’horari  previst és de 16 h a 20.30 h. En concret, la carretera escollida per realitzar l’activitat és l’LV-5055.
 Els motoristes que realitzen aquestes sessions gratuïtes fan un recorregut amb la seva motocicleta d’uns 15 minuts, acompanyats i enregistrats pels instructors de la formació. Posteriorment, es visualitzen les imatges i es comenten els detalls que puguin millorar la conducció del motorista participant per tal de garantir al màxim la seva seguretat.
A banda de la sessió de avui a Vielha, restaran pendents dues formacions més per aquest 2018. En concret, es duran a terme el 15 de setembre a Cornudella de Montsant (Priorat) i el 7 d’octubre a Sort (Pallars Sobirà).
 

L’SCT distribueix entre els motoristes d’aquestes activitats formatives i també en esdeveniments vinculats amb el món de les dues rodes una postal free amb consells viaris. La finalitat d’aquest material és conscienciar els usuaris d’aquests vehicles de fugir de conductes de risc i apel·lar-los a una conducció responsable i segura. Les recomanacions fonamentals que es donen per practicar una conducció segura de les motocicletes són aquestes:
– Respecta els límits de velocitat i mantén la distància de seguretat.
– Posa’t un casc integral, jaqueta, pantalons, botes i guants de protecció.
– Fes un manteniment periòdic de la moto.
– Porta els llums en bon estat i encesos tant de dia com de nit.
– A la carretera, ets el més vulnerable. No et distreguis.
– La traçada i la frenada són bàsiques per a la teva seguretat.
Foto: portalmotos.com