L’alpinista Òscar Cadiach que aquest estiu ha coronat el Broad Peak de 8.047 metres, ha estat rebut avui a la seu del Conselh Generau pel síndic d’Aran, Carlos Barrera.

Cadiach, que en aquesta última expedició ha comptat amb el patrocini de Torisme Val d’Aran, es va convertir el passat 27 de juliol a les 11h del matí, en el primer català que corona els catorze vuit mils sense oxigen, entrant als seus 64 anys, a la selecta llista de 20 alpinistes que han completat els 14×8.000 sense oxigen.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha explicat durant la recepció que van començar a parlar de donar suport a l’expedició de Cadiach des del Conselh Generau d’Aran, durant la presentació de la temporada de Baqueira Beret de l’any passat, i que el Govèrn d’Aran es sentia orgullós d’haver col·laborat en aquest repte de l’alpinista, per què si hi ha algú que entén la filosofia de la muntanya, aquest és Òscar Cadiach, ha dit.

Per la seva part Cadiach, ha explicat que en el seu moment, ja fa alguns anys, va quedar enamorat de la verdor de les muntanyes i de la gent de la Val d’Aran, i per suposat del blanc de la neu a l’hivern. Cadiach, ha volgut agrair molt especialment la col·laboració de la conselhèra de Torisme d’Aran, Anna Díaz, en aquesta expedició al Broad Peak, ja que la Val d’Aran, és “l’Essència dels Pirineus” i ara toca el Pirineu i aquí estarem, ha reblat.

Finalment, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha convidat Òscar Cadiach a participar a la inauguració del nou refugi de l’Artiga de Lin, a la ruta aranesa de l’Aneto, un dels últims projectes del Conselh Generau d’Aran, en la preservació de la natura i de la filosofia de vida de muntanya de la Val d’Aran.