El riu Garona, al pas per Bossòst, té un cabal de 64,91 m3/s amb previsió de mantenir-se estable.

El pla queda en situació de Prealerta perquè tot i que la situació s’ha estabilitzat els cabals encara són més alts de l’habitual, especialment al riu Segre a la zona de Balaguer i aigües avall.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per l’augment dels cabals d’alguns rius de Catalunya. El pla, que es va activar ahir en motiu de l’increment del cabal del riu Garona i altres rius de l’àmbit del Pirineu i Ponent com el riu Segre, queda avui en situació de Prealerta perquè tot i que la situació s’ha estabilitzat els cabals encara són més alts de l’habitual.

D’acord a les informacions disponibles de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ICGC, el Servei Meteorològic de Catalunya SMC i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre CHE, la disminució de les temperatures ha frenat les aportacions del desgel a les capçaleres dels rius, provocant una estabilització dels cabals dels diferents rius de Catalunya, es preveu que les maniobres de desembassament a les conques dels rius Garona, Segre i les Nogueres disminueixin, i no s’esperen per avui pluges rellevants que puguin incrementar el cabal dels rius que hores d’ara tenen tendència disminuir.

 

Protecció Civil recorda que cal mantenir la vigilància a l’entorn dels rius de muntanya i especialment del Pirineu i Prepirineu Occidental i de Ponent, pels seus cabals encara elevats, i estar atents a possibles novetats en les previsions de pluges i desgel els propers dies que puguin generar l’increment d’aquests cabals. Les activitats al riu es poden veure condicionades pel risc que suposen els cabals elevats.

Info: Premsa Gencat/Protecció Civil