DISSABTE, 29 DʼABRIL

12:00h. Activitat: Institucional Lloc: Plaça de la Vila de la Vila. Recepció als autors convidats al festival de gènere negre. Benvinguda a càrrec del comissari del festival José Luis Muñoz a tots els convidats a lʼesdeveniment. Recorregut pel poble i visita a la seva església romànica del segle XII, bé cultural dʼinterés nacional.

13:00h. Activitat: Premsa i photocall Lloc: Ajuntament de Bossòst. Roda de premsa amb el comissari del festival José Luis Muñoz i els autors.

16:15h. Activitat: Institucional Lloc: Sala de Plens de lʼAjuntament de Bossòst. Benvinguda del senyor alcalde Amador Marqués i inauguració del festival.

16:30h. Activitat: Literatura Lloc: Sala de Plens de lʼAjuntament de Bossòst. Debat: “Com es cuina una novel·la negra”. Intervinents: Alicia Giménez Barlett (autora), Andreu Martín (autor), Fernando Martínez Laínez (autor), José Luis Muñoz (autor), Pablo de Aguilar (autor) i Paco Gómez Escribano (autor) parlaran de las argúcies literàries a l´hora dʼatrapar al lector en les seves trames, com es construeixen les seves novel·les, la creació dels personatges, el suspens inherent a tota novel·la negracriminal, el procés de documentació previ, dʼon treuen les seves històries, etc. Moderador: Xavier Borrell (periodista i escriptor).

18:00h. Activitat: Cinema Lloc: Sala audiovisual de l’Ajuntament de Les. Projecció: “El arma”. Presentada pel seu director, Jerónimo García Tomás.

18:30h. Activitat: Cinema Lloc: Sala audiovisual de l’Ajuntament de Les. Projecció: “Perdición”, de Billy Wilder. Presentada pel crític de cinema Joan Salvany

20:15h. Activitat: Cinema Lloc: Sala audiovisual de l’Ajuntament de Les. Projecció: “Fuego en el cuerpo”, de Lawrence Kasdan. Presentada pel crític de cinema Joan Salvany

DIUMENGE, 30 DʼABRIL

10:00h. Activitat: Passeig per la muntanya. Ascensió, si les condicions del temps ho permeten, al Coth de Baretges, lloc emblemàtic i de gran atractiu des del qual es té una visió privilegiada de tota la cara nord del Pirineu amb el massís de la Maladeta en primer termini i el Pirineu dʼOsca i francès. Seguirem les rutes dels contrabandistes i els que fugien de lʼEspanya franquista o de la França ocupada pels nazis, les rutes de pas de la frontera. Anirem acompanyats per la guia de muntanya Sara Diaz.

16:30h. Activitat: Literatura Lloc: Sala de plens de lʼAjuntament de Bossòst. Debat: “Matar en curt: el relat negre”. Intervinents: Alicia Giménez Barlett (autora), Angelique Pfitzner (autora), Jerónimo García Tomás (autor), José Luis Muñoz (autor) i Xavier Borrell (autor) parlaran dels reptes del relat, un gènere que cada vegada té mes adeptes, les seves pautes i la seva precisió quasi matemàtica a lʼhora dʼenganxar al lector des de el primer paràgraf. Moderador: José Vaccaro Ruiz (autor).

18:00h. Activitat: Literatura Lloc: Sala de plens de lʼAjuntament de Bossòst. Debat: “Pot ressuscitar Pepe Carvalho?”. Intervinents: Andreu Martín (autor), Fernando Martínez Laínez (autor), Manuel Quinto (autor) Mariano Sánchez Soler (autor) i José Vaccaro Ruiz (autor) parlaran del emblemà- tic detectiu sortit del cap de Manuel Vázquez Montalbán i si és un personatge que pot tenir continuació en mans de Carlos Zanón, encarregat de ressuscitar-lo. Moderador: Xavier Borrell (escriptor i periodista).

19:30h. Activitat: Literatura Lloc: Sala de Plens de lʼAjuntament de Bossòst. Debat: “La literatura negra de les dues vores del mar a través de la col·lecció La Orilla Negra”. Dos Continents units per un idioma i un gènere. Els autors parlaran, a més, dels seus últims llibres: Manguis (Erein, 2016), Destruyan a Anderson (Serbal, 2016), Cuéntame cosas que no me importe olvidar (Serbal, 2016), Conjura Gaudí (Carena, 2016) i Mala hierba (Serbal, 2016). Intervinents: Paco Gómez Escribano (autor), Fernando Martínez Laínez (autor), Pablo de Aguilar (autor), José Vaccaro Ruíz (autor), José Luis Muñoz (autor), Mariano Sánchez Soler (autor) i Noelia Riaño (editora). Moderadora: Angelique Piftzner (autora).

23:00h. Activitat: Música Lloc: Hosteria Catalana de Bossòst. Actuació de la banda 2 Jazz (Félix Ramos, piano / Guelmy Vázquez, contrabaix).

DILLUNS, 1 DE MAIG

10:00h. Activitat: Cinema Lloc: Sala audiovisual de l’Ajuntament de Les. Projecció i estrena a Espanya: “Coup de Torchon”, de Bertrand Tavernier.

12:30h. Activitat: Vermut literari Lloc: Plaça de Bossòst. Els autors presents al festival, Alicia Giménez Barlett, Andreu Martín, Angelique Pfitzner, Fernando Martínez Laínez, Jerónimo García Tomás, José Luis Muñoz, José Vaccaro Ruiz, Manuel Quinto, Mariano Sánchez Soler, Pablo de Aguilar, Paco Gómez Escribano i Xavier Borrell signaran els seus llibres als assistents.

13:30h. Activitat: Fallada dels premis literaris Lloc: Sala de Plens de lʼAjuntament de Bossòst. Entrega dels premis del 1er. Concurs literari Montanha Nera Bossòst entre els alumnes de lʼInstitut dʼAran de Vielha, pel senyor alcalde de Bossòst Amador Marqués. Lectura del veredicte del premi Internacional de Novel·la La Orilla Negra a obra inèdita pel director de la col·lecció José Luis Muñoz.