L’Ajuntament de Vielha i Mijaran convoca, dins de les Jornades Europees de Cinema de Muntanya «Reialme del Aneto-Interreg Poctefa», dels dies 9 i 10 de març de 2018, el primer Concurs de Curtmetratges a través de telèfon mòbil: «Vielha e Mijaran: Montanha e Cinema».

Els principals objectius del concurs són donar a conèixer el potencial natural, sociocultural i esportiu del municipi de Vielha i Mijaran i de tot el territori aranès i promoure el respecte al medi natural, el coneixement de les muntanyes araneses i les bones pràctiques en els esports que és desenvolupen en la natura.

Els requisits per participar en el concurs són: ser major de 18 anys, registrar els curtmetratges a través de telèfon mòbil a la Vall d’Aran i amb una durada d’entre 30 segons i 3 minuts com a màxim.

Les bases del concurs es troben a la plana web de l’Ajuntament de Vielha. El termini màxim per la presentació de les obres és el 6 de març a les 14.00h. Haglöfs aporta de forma gratuïta dues jaquetes esportives i una motxilla com premi a aquest concurs.

El jurat serà presidit per l’alpinista Edurne Pasaban, i en formaran part el director del Mendi Film Festival Javier Barayazarra, Nil Torremocha, director de Bumpy Films, Pere Ortiz de Zárate, expert en l’esquí de muntanya i Maria Vergés, regidor de cultura de l’Ajuntament de Vielha i Mijaran.

El curtmetratge guanyador serà projectat en les Jornades de Cinema de Muntanya Interreg-Poctefa «Reialme del Aneto» 2018. Així mateix, és previst que es projecti també en els festivals de cinema que desenvolupen els municipis de Benasque i Luchon, com socis del projecte europeu «Reialme del Aneto» i s’allotjarà en la plana web de l’Ajuntament de Vielha i Mijaran

Per Maria Vergés, segon Tinent d’Alcalde i regidor de cultura de l’Ajuntament de Vielha i Mijaran «aquest concurs vol potenciar la creativitat artística en el nostre entorn natural» i afegia que «el fet qu’els curts guanyadors puguin presentar-se en Luchon i Benasque és també una forma de donar a conèixer les nostres muntanyes fora de la nostra zona i alhora que ens ajuda per seguir treballant per posicionar-nos com un municipi referent de les zones de muntanya«. Així mateix, Vergés també ha agraït la col·laboració d’Edurne Pasaban i de la resta de membres del jurat per la seva ajuda i participació en aquest projecte, així com a la casa Haglöfs per la seva col·laboració desinteressada.