El Govèrn d’Aran, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural, ha organitzat una jornada d’esporga en poma de muntanya. Aquesta jornada, que compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, s’ha centrat en la tasca de la recuperació i les potencialitats de nous productes emergents al voltant de les varietats locals de fruita a la Val d’Aran.

La producció de fruita en alçada, constitueix una oportunitat per a la diversificació de l’economia productiva dels territoris de muntanya que, en casos com la Val d’Aran, està molt focalitzada en el turisme. Com tota innovació, requereix el seu aprenentatge en la tecnologia de producció i, en particular, la poda de l’arbre fruiter.

SINDIC D'ARAN

La jornada ha comptat amb la presència del síndic d’Aran, Carlos Barrera i del conselhèr d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient d’Aran, Jose Enrique Arró.

En paraules del conselhèr Jose Enrique Arró, “la jornada té com objectiu aportar coneixements tant teòrics com pràctics sobre la poda de la pomera on a la Val d’Aran aquest conreu ha estat des d’èpoques immemorials i encara i és ben present”.

Fotografía Conselh Generau d’Aran

Información facilitada por Conselh Generau d’Aran