El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya, ha iniciat la licitació d’una part de les actuacions que permetran convertir l’heliport de Vielha en una instal·lació operativa les 24 hores del dia.

Els treballs, que es liciten per un import de 31.000 euros, començaran el setembre vinent i tindran una durada de quatre setmanes. Aquests treballs s’emmarquen en un acord entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Conselh Generau d’Aran per a millorar i ampliar l’heliport de Vielha amb l’objectiu que s’hi puguin desenvolupar operacions durant la nit.

L’acord inclou la reforma dels espais interiors de l’actual hangar perquè esdevingui zona de serveis i sala de gestió d’emergències i la instal·lació d’un hangar i una plataforma d’estacionament en un terreny adjacent.

Les actuacions incloses en l’obra que ara Territori licita són: reemplaçament de l’indicador de la direcció de vent (mànega de vent), renovació de la senyalització horitzontal, adequació dels sistemes d’il·luminació, senyalització d’obstacles, adaptació dels circuits elèctrics i delimitació del costat aire.

L’heliport de Vielha acull actualment operacions del Servei d’Emergències Mèdiques, rescats de muntanya, avituallament i trasllat de residus de refugis de muntanya, així com treballs aeris en alta muntanya i vols turístics d’heliesquí. Amb les noves actuacions previstes, es millorarà la seva capacitat per a donar continuïtat a aquestes operacions i acollir-ne de noves.

La instal·lació està certificada i és operativa en horari diürn, entre la sortida del sol i l’ocàs i, per habilitar-lo per a les operacions nocturnes –i pugui esdevenir, per exemple, l’heliport base dels Pompiers d’Aran– és necessari dur a terme una sèrie de modificacions. Aquesta actuació la finançaran la Generalitat, el Conselh Generau i HabockAviation Group, concessionari i operador principal de l’heliport.

Info: Gencat.cat

Foto: Conselh Generau d’Aran