L’enginyeria aranesa Arantec, empresa especialitzada en proporcionar solucions “cloud” per al mesurament i control de fenòmens medi ambientals, participa entre els dies 9 i 11 d’octubre a Meteorological Technology World Expo 2018 a Amsterdam, l’expo mundial de tecnologia meteorològica on presenta les noves solucions Smarty Planet.

L’empresa de la Val d’Aran Arantec Engineering formada per un grup d’enginyers, programadors i dissenyadors d’interfícies està especialitzada en xarxes de sensors sense fils (WSN) al servei de les Smart Cities i comercialitza sota la marca Smarty Planet solucions cloud per al mesurament i control de fenòmens medi ambientals i per a l’Internet de les Coses (IoT).

Arantec Engineering desenvolupa solucions completes de monitoratge i telecontrol, dissenyades per a les necessitats de diferents sectors, com, obres hidràuliques, carreteres, ciutats intel·ligents, agricultura, aeroports i ferrocarrils.

Les estacions de sensors Smarty Planet són solucions de monitoratge i telecontrol dissenyades específicament per a lleres, cabals i rius (Smarty River), monitoratge de la neu (Smarty Snow), quantitat i qualitat de l’aigua (Smarty Water), estacions meteorològiques (Smarty Meteo), control d’incendis forestals (Smarty Forest), qualitat acústica i ambiental (Smarty Sound) i qualitat de l’aire (Smarty Air).

Una de les solucions innovadores que Arantec presenta en aquesta edició de Meteorological 2018 és l’anomenat “Smarty Flow”, consistent en un radar doppler que mesura nivell i velocitat, i per tant cabal, sense contacte amb l’aigua. Un equip que s’adapta tant al mesurament de captacions de fonts naturals en làmina lliure com a col·lectors de proveïment i sanejament.

L’enginyeria aranesa desenvolupa els seus projectes a Espanya, Europa, Sud-amèrica i Àsia, a més d’implementar les solucions Smarty Planet en col·laboració amb diversos Partners a Portugal, Andorra, Estònia, França, Malta, Mèxic, Costa Rica, Panamà, Veneçuela, Colòmbia, Equador, Bolívia, Xile, Argentina, Brasil i Corea del Sud.

Arantec Engineering va ser distingida amb l’ANYWHERE Innovation Challenge el passat mes de març a Spiez, Suïssa.

info: Conselh Generau d’Aran