El Pirineu de Lleida va tancar ahir la campanya de Nadal amb un balanç molt satisfactori pel que fa a l’ocupació turística, que ha arribat a assolir pràcticament la plena ocupació durant els 5 dies que van del 29 de desembre fins al 2 de gener i amb una mitjana d’ocupació que se situa al voltant del 75 % durant el període de 13 dies que van del dia de Sant Esteve, 26 de desembre, fins ahir diumenge, 7 de gener.

La millor ocupació turística en el seu conjunt s’ha produït a la Val d’Aran en els establiments de turisme reglat amb un 90 % de mitjana des del dia 25 de desembre, festivitat de Nadal, fins a Cap d’Any, i entre el 70 i el 75 % de mitjana aquesta segona setmana, segons dades provisionals. L’ocupació turística a la Val d’Aran  també es va mantenir molt alta fins divendres, dia 5, però de cara el cap de setmana aquesta també es va reduir notablement.

Cal subratllar així mateix que les places de segona residència també han tingut un nivell alt d’ocupació, cosa que també ha repercutit en el consum, el comerç i els establiments de restauració de la zona, a més de les activitats vinculades amb l’oferta de neu del Pirineu de Lleida.

Per la seva banda, les estacions d’esquí també tanquen uns bons resultats en aquest període festiu amb la venda de 238.000 forfets, més de la mitat venuts a Baqueira-Beret, un 8 % més que la temporada 2016/2017, malgrat que el temporal batejat amb el nom de “Bruno” la setmana de Nadal i el temps que ha fet aquest cap de setmana han restat públic a les estacions d’esquí.

Aquest nombre de forfets venuts a les festes de Nadal, juntament amb els 97.000 del pont de la Puríssima i la Constitució, representa el 25 % de l’objectiu de venda per a aquesta temporada a les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida, fixat en 1.330.000.

Info: Patronat de Turisme de Lleida