El sindic d’Aran, Carlos Barrera, va apuntar que cada setmana hi ha accidents en aquest eix viari

Ajuntaments, Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i el Conselh Generau d’Aran demanen que es construeixi un tercer carril en els trams de la N-230 on sigui més fàcil ampliar ja la calçada a partir d’Areny.

Així ho va manifestar el sindic d’Aran, Carlos Barrera, que va assenyalar la necessitat d’executar aquesta mesura de seguretat al més aviat possible. «De Vilaller a la boca sud del túnel de Vielha, el 50% del tram es podria desdoblar i també bona part del de Vilaller al Pont de Suert», va dir.

El president del consell de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, va coincidir en la necessitat d’executar mesures de seguretat que passarien per un tercer carril o per suprimir algunes revolts.

Josep Antoni Troguet, alcalde del Pont de Suert, va apuntar que seria idoni un carril d’acceleració cada tres o quatre quilòmetres, «sempre que sigui viable», a més d’habilitar un voral. «Adaptar la via al trànsit i a l’orografia, cosa que permetria reduir moltes situacions de perill i més agilitat del trànsit pesant», va dir.

Aquestes mesures han de ser avaluades per la comissió que es crearà el pròxim mes arran de la cimera d’alcaldes i institucions de Lleida i Osca, que preveu reclamar a Foment les demandes del territori centrades precisament a finalitzar l’últim tram de l’A-14 fins a Alfarràs, continuar l’autovia fins a Areny i fer un tercer carril fins al túnel de Vielha.

Font: Diari Segre

Foto: El Periódico de Aragón /Bomberos de Benabarre