Inversors de Madrid, de la Val d’Aran i de Tarragona construiran a Bagergue 50 noves cases, a peu de pistes de Baqueira.

 

50 noves cases es construiran enguany a Bagergue, a peu de pistes de Baqueira-Beret. En la construcció també es projecten dos telecadires des de la població per connectar directament amb el domini esquiable.

Segons han informat fonts de l’Ajuntament de Naut Aran, es tracta de l’execució del Pla Parcial I i en aquesta primera fase es construiran sis xalets unifamiliars i habitatges plurifamiliars de planta baixa, primera planta i teulada seguint l’arquitectura típica aranesa. El president de l’entitat municipal de Bagergue, Marc Tarrau, ha informat a La Manyana, que l’Ajuntament ja ha fet la recepció del Pla Parcial I, on construiran una  cinquantena d’habitatges en terrenys al costat del camí a Beret, a la cota 1.420.

Es contempla la construcció de dos telecadires. El primer seria costejat amb els plans parcials i el segon, que és el que arribaria fins a Beret, el pagaria la pròpia estació d’esquí.

Aquest pla serà executat per inversors de Madrid, de la Val d’Aran i de Tarragona. Bagergue també té previst un segon Pla Parcial, si bé la tramitació encara no està finalitzada. En aquest pla parcial es preveuen 27 noves cases unifamiliars. L’Ajuntament de Naut Aran i les entitats de Bagergue i Unha continuen treballant en aquests projectes i darrerament s’han fet reunions amb els propietaris dels terrenys afectats si bé de moment encara no hi ha res decidit.

D’altra banda, l’entitat de Bagergue té previst re-emprendre el mes d’abril les obres de millora de la carretera d’accés a la població. Els treballs es van iniciar el setembre i en aquests moments l’obra està parada per la climatologia. L’actuació, que suposarà que la carretera passi de 3,5 metres d’ample a 7m, es farà al llarg de més d’un quilòmetre. Aquestes obres són sufragades per l’Ajuntament de Naut Aran.

Info: La Manyana

Foto: Visit Val d’Aran