Ahir es va presentar al Pont de Suert, el programa Esport Blanc Escolar 2017/18, impulsat per la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament dirigit a totes les escoles públiques de les sis comarques del Pirineu de Lleida.

A la Val d’Aran, els centres participants son les Escoles Garona de Vielha, Alejandro Casona de Les, Sant Roc de Bossòst i el ZER del Naut Aran i conten amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran, el Conselh Esportiu Val d’Aran i la estació d’esquí de Baqueira-Beret.

El programa, està inclòs dins de l’horari lectiu dels alumnes de tercer i quart de primària i integrat a l’assignatura d’educació física, amb els objectius del desenvolupament bàsic de l’agilitat, l’equilibri i la coordinació mitjançant activitats lúdiques i jocs i impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, respectant, gaudint i coneixent l’entorn natural.

La durada és de vuit sessions al segon trimestre del curs escolar, començant la propera setmana i es tracta d’un programa multidisciplinari, a on els alumnes faran tres classes d’esquí nòrdic, tres d’esquí alpí i dos de surf de neu amb els monitors titulats d’Era Escòla.

Foto: Era Escòla