El divendres 6 d’abril es va inaugurar el projecte lumínic i històric del riu Nere, al nucli històric de Vielha e Mijaran, una iniciativa de l’Ajuntament que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Endesa.

Els treballs s’han realitzat en el tram del riu al seu pas pels carrers Major i Sarriulèra i han consistit en la instal·lació de 37 punts de llum a les parets fluvials i en la col·locació de 2 panells informatius que repassen la història de la capital de la Val d’Aran.

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 55.000 euros -finançats per la Fundació-, té com a objectiu definir una ruta de contingut cultural que mostri la història recent del municipi des de diversos punts emblemàtics del riu. A l’acte d’inauguració, que s’ha realitzat aquest vespre al pont de Vielha, hi han participat l’alcalde i la segona tinent d’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano i Maria Vergés, respectivament, el director general de la Fundació Endesa, Carlos Gómez-Múgica i  la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa.

El riu Nere ha estat un punt neuràlgic per al desenvolupament social i econòmic del municipi de Vielha e Mijaran, i l’objectiu del projecte que avui s’ha inaugurat és utilitzar el seu marge com a eix vertebrador per a explicar la història recent del municipi i els fets que l’han marcat a través d’aquest itinerari cultural, d’alt contingut audiovisual, que posa en valor la història del territori.

Així mateix, s’han col·locat 2 panells informatius il·luminats amb tires LED blanques, entre els carrers Major i Sarriulèra, que incorporen fotografies històriques així com una breu explicació que dona al visitant quatre pinzellades sobre la història del municipi mentre es gaudeix d’un passeig a la vora del riu.

Segons l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano: “Amb aquesta actuació potenciem el centre històric del poble de Vielha, tant a nivell econòmic com identitari, ja que els veïns se sentiran orgullosos de fomentar una major visibilitat del riu Nere. Així mateix, hem d’agrair a la Fundació Endesa per haver invertit el seu esforç en aquest projecte”.

Font: Ajuntament de Vielha e Mijaran