Pendent era session ordinària deth Plen deth Conselh Generau d’Aran celebrada aué ena Casa deth Senhor en Arròs, s’a acordat era aprobacion definitiva per unanimitat deth plen, deth padron de crubament dera taxa deth servici de remassada de lordères e deth sòn tractament, entad exercici 2017, per un impòrt de 1.474.915€, çò que supause un increment de 2,40% çò que tanh ar an anterior.

Pendent eth Plen deth Conselh Generau d’Aran, tanben s’a encuedat dera situacion sus es negociacions deth Govèrn d’Aran e era Fondacion Pere Tarrés referent ath contracte d’arrendament dera gestion e explotacion dera Aubèrja Era Garona de Salardú per part dera fondacion.

Ad aguest ahèr eth sindic d’Aran, Carlos Barrera, a explicat qu’es responsables dera Fondacion Pere Tarrés an comunicat ath Govèrn d’Aran, era sua volontat de non renonciar, mès de prorogar era signatura deth contracte d’inici dera activitat ara demora qu’eth Conselh Generau d’Aran dispòse de toti es documents administratius de besonh entà poder iniciar dita activitat de gestion e explotacion dera aubèrja Era Garona.

Pendent eth Plen d’aguest deluns, tanben s’a tractat sus eth besonh de melhorar era situacion dera carretèra C-28 e es accèssi en Baqueira Beret. Eth sindic d’Aran Carlos Barrera, a explicat que ja se trabalhe amassa damb es responsables deth departament de Territòri dera Generalitat entà trobar era melhor solucion ad aguesta situacion.


Durante la sesión ordinaria del Pleno del Conselh Generau d’Aran celebrada hoy en la Casa deth Senhor en Arròs, se ha acordado la aprobación definitiva por unanimidad del pleno, del padrón de cobro de la tasa del servicio de recogida de residuos y de su tratamiento, para el ejercicio 2017, por un importe de 1.474.915€, lo que supone un incremento del 2,40% respecto al año anterior.

Durante el Pleno el Conselh Generau d’Aran, también se ha dado cuenta de la situación sobre las negociaciones del Govèrn d’Aran y la Fundación Pere Tarrés en cuanto al contrato de arrendamiento de la gestión y explotación del Albergue Era Garona de Salardú por parte de la fundación.

A este respecto el sindic d’Aran, Carlos Barrera, ha explicado que los responsables de la Fundación Pere Tarrés han comunicado al Govèrn d’Aran, su voluntad de no renunciar, sino de prorrogar la firma del contrato de inicio de la actividad a la espera que el Conselh Generau d’Aran disponga de todos los documentos administrativos necesarios para poder iniciar dicha actividad de gestión y explotación del albergue Era Garona.

Durante el Pleno de este lunes, también se ha tratado sobre la necesidad de mejorar la situación de la carretera C-28 y los accesos a Baqueira Beret. A este respecto el sindic d’Aran Carlos Barrera, ha explicado que ya se está trabajando junto con los responsables del departamento de Territori de la Generalitat para encontrar la mejor solución a esta situación.

Hònt: C.G.A.