Últims dies dels tres óssets de l’Aran Park al Portilhon. Ara estan a la óssera amb la seva mare i es vol evitar els enfrontaments amb el seu progenitor. L’Indu, la Misha i la Trona esgoten els seus últims dies a la Val d’Aran.

 

 

Amb poc més d’un any d’edat, ara estan a la óssera amb la seva mare a l’Aran Park i des del Conselh Generau d’Aran calculen que en unes dues o tres setmanes seran traslladats tots tres al Parc Animalier des Pyrénees d’Argelès Gazost, a prop del santuari de Lourdes, a França.

La raó de que marxin és per evitar que puguin ser atacats pel seu pare (que tot l’hivern l’ha passat en una óssera tot sol) quan l’óssa mare entrés en zel.

Aran Park, obrirà al públic el proper 1 d’abril i quan s’obrin les portes els responsables del Parc volen que els óssets més petits ja no hi siguin.

Des del Conselh Generau d’Aran, responsable d’Aran Park, indiquen que en aquests moments hi ha superpoblació d’óssos petits que han nascut en captivitat a l’Estat espanyol, per la qual cosa cada cop és més difícil trobar-los un parc on puguin viure.

Donat això, des del Conselh, s’avança que l’ós adult mascle de l’Aran Park serà castrat o esterilitzat per a què no pugui procrear més. Aquesta propera temporada d’Aran Park els reis seran amb tota probabilitat els llops, ja que aquest hivern se n’han alliberat quatre: tres mascles i una femella.

Foto: Aran Park

Font: La Manyana