Demà dilluns, 11 de juny a les 19h, tindrà lloc a l’Espai Orfeó de Lleida el lliurament de la XII edició del premis Llanterna Digital, de curtmetratges en català i occità. Enguany els premis reten homenatge a la figura de Pompeu Fabra amb motiu de la commemoració del 150 anys del naixement del lingüista i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

L’acte, que serà conduït pel periodista i cantant Carles Gómez, comptarà amb la presència de la directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat, Ester Franquesa, que clourà l’acte.

Els Llanterna Digital tenen per objectiu la promoció del català i l’occità, especialment entre els joves, a través del llenguatge cinematogràfic i la creació. Un total de 33 curtmetratges han participat en aquesta edició dels premis, dels quals 5 ho han fet en la categoria de centres d’educació primària; 12 en la de centres d’educació secundària; 1 en la de comunitat universitària; 5 en la categoria oberta per a obres de fins a 3 minuts, i 10 en la categoria oberta d’obres de fins a 15 minuts.

Els premis Llanterna digital formen part del conjunt d’actuacions de la Direcció General de Política Lingüística per al foment de l’occità a Catalunya, al costat del suport al Conselh Generau d’Aran per a cursos i normalització de l’aranès

El certamen és una iniciativa de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual formen part la Direcció General de Política Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida, l’Institut de Llengües de la UdL, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres. A l’acte hi participaran també representants de les institucions i entitats col·laboradores.

Els premis Llanterna digital formen part del conjunt d’actuacions de la Direcció General de Política Lingüística per al foment de l’occità a Catalunya, al costat del suport al Conselh Generau d’Aran per a cursos i normalització de l’aranès, o a l’Institut d’Estudis Aranesi-Académia aranesa dera lengua occitana (IEA), o les accions de foment en l’àmbit universitari per mitjà dels ajuts Interlingua, impulsada conjuntament amb la Direcció General d’Universitat, a més del festival musical Kastanya.cat.

Info: gencat.cat

Foto: Llanterna Digital