Aquest cap de setmana la Val d’Aran rep la visita de la colla castellera més antiga del món, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que actuaran a Vielha i al cim del Blanhiblar.

Amb una àmplia presència dels seus membres i una destacada i premiada trajectòria, la Colla Vella dels Xiquets de Valls crearà algunes de les seves figures a la Plaça de l’Església de Vielha, el dissabte a partir de les 20.00 hores, i al cim del Blanhiblar, al sector de Beret a més de 2.200 metres d’altura, el diumenge 7 de juliol a les 11.00 hores del matí.

Des que es creés l’any 1791 s’ha mantingut activa, de manera que poden presumir d’això, estant la seva història totalment involucrada al fet casteller i sent una tradició familiar, que ha passat de pares a fills i néts durant tots aquestos segles, en els quals han portat arreu del país les millors construccions del moment.

A més, els membres assistents gaudiran de temps lliure per conèixer la cultura, paisatge i gastronomia de la capital aranesa, on s’allotjaran.