El síndic de Greuges, Rafael Ribó ha demanat informació a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) sobre les actuacions que té previstes per evitar els efectes derivats del despreniment d’argila que s’ha produït al riu Garona al seu pas per la Val d’Aran.

Ribó, que a l’Aran exerceix el seu càrrec com a Proòm de la Val d’Aran, ha obert una actuació d’ofici davant les informacions aparegudes a la premsa, ha informat aquest divendres en un comunicat.

El síndic ha demanat informació a la CHE sobre els treballs d’inspecció que aquest òrgan ha de dur a terme, donades les seves competències, per garantir la viabilitat de l’ecosistema.

També ha sol·licitat que se l’informi dels resultats de la inspecció i de les mesures urgents que s’adoptaran per evitar alteracions en la reproducció de les espècies de peixos que habiten a les aigües afectades, com ara truites i cavilats, aquests últims en risc d’extinció.

A més, ha sol·licitat informació al Conselh Generau d’Aran i a diversos ajuntaments de la zona per determinar quines afectacions pot comportar aquest despreniment.

Info: Europa Press