El sindic d’Aran, Carlos Barrera i el vicesindic Cesar Ruiz Canela, es van reunir ahir al Palau de la Generalitat amb el President Quim Torra. A la reunió també hi va assistir Miquel Àngel Escobar, secretari d’Administracions Locals i relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya.

Durant la trobada el sindic d’Aran, ha informat al President sobre les negociacions que porta a terme el Conselh Generau d’Aran amb els diferents departaments de la Generalitat.

El President Quim Torra, que s’ha mostrat molt interessat per totes les qüestions de l’Aran, ha comunicat al sindic d’Aran, la seva intenció de celebrar una reunió del Consell Executiu del Govern de la Generalitat a la Val d’Aran abans de final del mes de febrer de l’any vinent, per testimoniar el seu respecte envers la Val d’Aran.

El President Quim Torra ha comunicat al sindic d’Aran, la seva intenció de celebrar una reunió del Consell Executiu del Govern de la Generalitat a la Val d’Aran abans de final del mes de febrer de l’any vinent

Durant la reunió, el sindic d’Aran i el vicesindic, han obsequiat al President amb un exemplar de la Llei d’Aran com a record de la trobada.

En finalitzar la reunió, el sindic d’Aran, Carlos Barrera, ha explicat que aquesta primera trobada amb el President Quim Torra, ha transcorregut dins d’un clima d’interès i de voluntat per part de la Generalitat de Catalunya d’anar acomplint amb el desplegament de la Llei d’Aran.

Anteriorment, a les 12 el migdia la comissió negociadora del nou model de finançament per a l’Aran, integrada pel sindic d’Aran, Carlos Barrera, el vicesindic, Cesar Ruiz Canela, i el portaveu d’Unitat d’Aran al Conselh Generau d’Aran, Francés Boya, acompanyats per tècnics en gestió econòmica del Conselh Generau, s’ha reunit amb els responsables del Departament d’Economia de la Generalitat per tal de fixar les bases del nou model de finançament de la Val d’Aran, tal com es va acordar a la darrera reunió de la Comissió Bilateral Generalitat-Conselh Generau d’Aran celebrada el passat 18 d’octubre. El sIndic d’Aran, Carlos Barrera, ha exposat la proposta del Conselh Generau d’Aran, que entre d’altres, planteja recuperar la partida per a l’exercici de l’autogovern, que anteriorment s’anomenava de polítiques pròpies, i que és fruit de l’estudi que l’any 2014 va encarregar el Conselh Generau d’Aran a la Universitat de Barcelona (UB). La propera reunió sobre el nou model de finançament per a l’Aran s’ha fixat pel pròxim 20 de desembre.

Info: Conselh Generau d’Aran

Fotos: Rubén Moreno