Aquest Ral·li és la cursa, d’aquesta modalitat, més antiga dels Pirineus i està organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya des de 1.958.

La LCI edició de la cursa d’esquí de muntanya «Ral·li del CEC» que es disputarà el proper diumenge 7 d’abril a l’entorn de Bagergue, decidirà els i les campions/es de Catalunya d’esquí de muntanya per equips i i els guanyadors de la XXXV Copa FEEC-Ferrino.

Començant al Pla dera Ribèra (1.400m), a un quilòmetre de Bagergue, els/les participants pujaran fins a la Cabana de Moredo, continuaran per la pista de Varradós fins arribar a la carena de la Serra d’Arenho (2.485m). Després d’una baixada tornaran a posar-se-les per arribar a una coma poc concorreguda que portarà als esquiadors i esquiadores fins al cim del Samont (2.506m) i al cim des Neres (2.511m). D’allà baixaran pel vessant contrari per anar a buscar la darrera pujada al cim dera Pincèla (2.534m), on els participants descendiran aproximadament 1.000 metres per arribar a l’arc de meta.

En aquesta edició, per tal d’obrir la jornada a un públic més ampli, l’entitat ha volgut complementar el Ral·li amb la 1a Marxa Popular d’Esquí de Muntanya dels Pirineus, una oportunitat per a tots els amants de l’esquí de muntanya de gaudir d’una jornada agradable, recorrent un itinerari atractiu, fàcil, segur, perfectament marcat, i amb un tall d’horari adequat i conseqüent als criteris de seguretat.

Les inscripcions es poden formalitzar fins demà, dijous 4 d’abril.

Info: FEEC