L’Ajuntament manté un conveni a l’àrea penal amb la Generalitat des de l’any 1999 relatiu a les mesures alternatives a les penes privatives de llibertat

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha reconegut el treball que duu a terme l’Ajuntament de Vielha e Mijaran a l’àrea penitenciària. Un reconeixement sobretot per l’extensa trajectòria de la institució en els treballs en benefici de la comunitat, i que en aquest cas té com a màxima responsable a Pilar Hervada, secretaria/interventora de l’Ajuntament.

“Justícia ha volgut premiar al consistori per les tasques que es desenvolupen a l’àrea de l’execució penal contribuint a tenir una societat però justa, més segura i cohesionada”, com afirma la directora d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Pilar Heras.

L’Ajuntament de Vielha e Mijaran col·labora amb la Generalitat de Catalunya a l’àrea penitenciària des de l’any 1999, quan va signar un conveni on també hi participa l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, per fomentar i aplicar les mesures alternatives a les penes privatives de llibertat de tota Catalunya.

El conveni preveu les bases de col·laboració en l’execució de les ordres i mesures judicials aplicades als adolescents i joves, així com en les mesures penals alternatives imposades a la població adulta en el municipi, i en els processos de reinserció que se’n deriven.

En l’acte de lliurament, que es va celebrar el passat 25 de setembre al pati de l’antiga presó Model de Barcelona, durant les festes de la Mercè, hi va haver un total de 72 reconeixements a professionals o entitats de l’àrea penitenciària.

Info: Ajuntament de Vielha e Mijaran