El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, ha estat rebut pel vice-sindic d’Aran Luís Carlos Medina al Conselh Generau d’Aran, en la seva primera visita a l’Aran, en la que també ha tingut oportunitat de visitar els jutjats de Vielha.

El vice-sindic d’Aran, Luís Carlos Medina, ha explicat com afecta la mobilitat dels funcionaris,  jutges i fiscals, al bon funcionament dels òrgans judicials a les comarques d’alta muntanya, que com és el cas de la Val d’Aran, afecta en ocasions a la ràpida resolució dels casos. Medina, ha agraït al titular de Justícia de la Generalitat la tasca en l’impuls del IEA-Acadèmia aranesa dera lengua occitana, per part de la conselleria de Justícia.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha assenyalat que poder conèixer el funcionament dels jutjats de Vielha a la Val d’Aran, ha de permetre poder reclamar al màxim òrgan judicial de l’estat espanyol, el Consejo General del Poder Judicial, que tingui la sensibilitat necessària en el foment del coneixement de l’aranès com a llengua d’us normal també en seu judicial.

Finalment Carles Mundó, ha lamentat que la situació política que es viu a Catalunya, hi hagi qui la vulgui resoldre als tribunals, en referencia a la declaració de la presidenta del Parlament de Catalunya, davant del TSJC.