El Conselh Generau d’Aran busca inversors per reactivar la muntanya de Tuca i crear un centre de lleure a Vielha arribant a captar uns 200.000 visitants a l’any.

Per conèixer la viabilitat del projecte, el Conselh va encarregar fa un any la redacció d’un estudi i un pla de negoci que constata que el conjunt d’inversions de capital a afrontar els primers dotze anys ascendeix a 15 milions d’euros, la majoria, 8 milions, destinats al telecabina i al conjunt d’un edifici principal de restauració, amb 2 milions d’euros. S’espera que el parc arribi a captar 36.000 visitants el primer any, creixi fortament fins als 129.000 el quart any i arribi als 200.000 visitants en una dècada.

15 milions d’euros, seria l’import d’inversió necessària per obrir el centre de lleure durant els dotze primers anys. El total de visitants que s’espera que el parc pugui captar després duna dècada en funcionament és de 200.000 visitants l’any. Un dels més grans atractius seria un telecabina central amb un cost de 8 milions d’euros.

El projecte preveu la creació de més duna quarantena d’activitats i productes que es podran oferir i dur a terme durant tot l’any amb l’objectiu de desestacionalitzar el turisme a Aran, més enllà dels mesos d’hivern amb les pistes d’esquí de Baqueira Beret. Contempla activitats com els tombs pels miradors; túbing (tobogan pel qual es baixa amb un dònut gegant); parapent, pont tibetà, parc d’aventura; una granja d’animals, pònting o bungee jumping , activitats amb patinets; trineus; raquetes de neu o motos, a banda de circuits spa, activitats de pesca, trèquing, o BTT, a part de comptar amb diversos serveis de restauració, botigues i allotjaments.

 Existeixen dos firmes, una catalana i una de Madrid, que s’han mostrat interessats a participar en aquesta iniciativa.

La conselhèra de Turisme i Desenvolupament Econòmic d’Aran, Anna Díaz, va apuntar que l’objectiu  és trobar inversors interessats a desenvolupar aquesta iniciativa perquè «creiem que és viable per a la Val i està totalment desvinculat a l’increment residencial i de l’esquí», va dir. Així mateix, va confirmar que ja existeixen dos firmes, una catalana i una de Madrid, que s’han mostrat interessats a participar en aquesta iniciativa. «L’interès existeix i aquesta demanda ens fa ser optimistes per apostar fort per aquest projecte», va dir. Díaz va assenyalar que la realitat actual de la Val d’Aran demostra que hi ha mercat ja que per  la Val d’Aran passen a l’any més d’un milió de turistes, el 70% atrets per l’esquí encara que des de fa quatre anys el parc de fauna Aran Park rep 45.000 visitants, «xifres que s’han tingut en compte per elaborar el projecte», va afirmar.

Font: Diari Segre

Fotos: Aran Nau Digital