El proper divendres 29 de juny, es presenta a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la vuitena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP).

Durant els mesos de juliol i agost, diferents municipis catalans repartits per totes les Valls del Pirineu acullen concerts del FeMAP, i entre ells l’única població aranesa tornarà a ser, un any més, Bossòst.

L’Església romànica de la Purificació serà l’escenari del únic concert que es realitzarà a la Val d’Aran, el de Qvinta Essènçia, que presentarà “Luca Marenzio: Primer llibre dels Madrigals” el dia 29 de juliol a les 20.00 hores. A més, amb l’entrada, s’inclou una visita guiada a la pròpia església, a partir de les 18.30 hores.

Qvinta Essençia, grup vocal especialitzat en polifonia del Renaixement, neix a Barcelona amb la inquietud de contribuir a la recuperació i difusió del patrimoni musical espanyol. Un ric llegat del que encara queda molt per descobrir.

L’Església romànica de la Purificació serà l’escenari del únic concert que es realitzarà a la Val d’Aran, el de Qvinta Essènçia, que presentarà “Luca Marenzio: Primer llibre dels Madrigals” el dia 29 de juliol a les 20.00 hores

En l’elecció dels seus programes l’estudi de les fonts, dels autors i de les obres a interpretar és l’eix fonamental en la recerca de criteris de selecció interessants. Consideren molt important destacar aquells aspectes que van jugar un paper essencial en el desenvolupament de la cultura musical espanyola, seleccionant aquells esdeveniments, autors i obres més rellevants dins el període històric objecte d’estudi, buscant sempre com a referent la contextualització d’aquestes composicions dins de l’entorn sociocultural en què van ser concebudes.

Els interessats en aquests concerts poden trobar tota la informació en www.femap.cat i diferents paquets d’hotel i entrada.