Els Pirineus i la fauna salvatge es troben des del 2013 a Aran Park.

Situat en una de les vessants del Port del Portilló, entre la Vall d’Aran i Bagnères de Luchon, el nostre parc de fauna, cada cop amb major riquesa d’animals, espera convertir-se per al visitant en un racó per comprendre millor la naturalesa i la fauna que ens envolta. Amb una superfície de vint hectàrees, la visita transcorre en un recorregut de dos hores on es poden observar catorze especies diferents d’animals, amb un total de més de un centenar d’animals, tant de mamífers com d’aus, en semi-llibertat (ossos, linx, isards, marmotes, llops blancs, cérvols, mussols…).

El nostre parc ofereix als visitants una sensació de proximitat i llibertat observant els animals al seu propi hàbitat. Així mateix els permet descobrir i endinsar-se en els imponents boscos que broten al territori.

El nostre parc té una parella d’óssos, Lluna de 8 anys i Ben de 4 anys, els quals aquest any s’han convertit en pares. El 23 de gener Lluna va donar llum a tres ossets, dos femelles i un mascle, a l’interior de l’ossera.

En tot moment les tres cries han sigut cuidades i alimentades per la mare però sota l’atenta mirada i supervisió dels cuidadors del parc. Amb quatre mesos aquestes cries ja surten de l’ossera explorant poc a poc el tancat on es troben.

Lluna junt amb les seves cries es troben al mateix recinte que Ben però separats físicament ja que a la naturalesa els mascles d’ós maten les cries. Aquests petits es quedaran amb la seva mare durant un any per a després ser traslladats a un altre parc, el qual esdevindrà la seva nova llar.

El divendres 20 de maig, els ossets van rebre la seva primera visita veterinària, on se’ls hi va col·locat el xip identificador, se’ls va pesar i se’ls va realitzar un examen general que va confirmar que els nostres petits es troben en perfecte estat de salut.

Descobreixin Aran Park a www.aran-park.es i al Facebook