Anna Schuur, fisioterapeuta col·legiada 9401. Va estudiar 4 anys fisioteràpia a l’Universitat Ramon Llull (Blanquerna) i es va especialitzar en patologies de l’esquena, espatlles i embenats neuromusculars.

 Explica’ns la teva trajectòria professional.

He estat vivint a diferents països com Bèlgica on vaig treballar a l’hospital més gran d’Europa, Holanda on vaig treballar en una residència per a la tercera edat i França on he viscut a Toulouse i he pogut aprendre una altre especialitat de la fisioteràpia que és la respiratòria i cardiovascular també aplicada en nens i bebès. L’any 2011 vaig col·laborar en un voluntariat internacional de fisioterapeutes a Moçambic on conjuntament amb un equip vam ajudar durant un estiu a l’orfenat de Nampula (Moçambic).

I des de Moçambic a la Vall d’Aran?

Sí, visc a la Vall d’Aran des de l’any 2012 on vaig començar treballant a l’hospital de Vielha. Aquí he agafat experiència en l’àmbit de la traumatologia i actualment em dedico a la consulta privada a REN, l’Espai Terapèutic d’Aran (Vielha).

Molt bé, i continues formant-te?

A nivell d’estudis m’apassiona aprendre cada dia més sobre la meva professió i actualment estic cursant el màster universitari en Reeducació Postural Global (RPG).

Què és la Reeducació Postural Global (RPG)?

La RPG és un mètode de teràpia manual que tracta el pacient de forma global, individual i causal. De manera global perquè si treballem de manera local no desapareixerà el dolor, sinó que s’amagarà i el problema real persistirà. De manera individual perquè el tractament és únic per a cada persona. De manera causal perquè anem a buscar la causa primària que provoca aquest desequilibri.

 I en què consisteix?

La RPG consisteix en un treball corporal global que utilitza postures d’estirament actives per allargar les cadenes musculars, tendinoses, que estan contracturades o escurçades.

Per a qui està aconsellada aquesta tècnica?

Aquesta tècnica està indicada tant per persones amb dolors generals, artrosis, escoliosis, dolors a nivell d’extremitats i esquena, contractures i alteracions de la marxa com per esportistes ja que és un complement equilibrador a l’entrenament augmentant la resistència i la força muscular.

 Per finalitzar, què més et motiva a part d’ajudar a la gent?

L’esport m’encanta ja que fa que un se senti millor. I a banda de la fisioteràpia, la meva altra afició són les llengües, tinc facilitat per aprendre-les i m’encanta conèixer la manera de pensar dels altres països i les seves tradicions culturals. El primer que vaig fer quan vaig arribar a la Vall va ser aprendre l’Aranès, per sentir-me més com a casa.